Categoria: Estudis i projectes

Teràpia ocupacional en salut mental utilitzant la telemedicina durant la pandèmia per la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Salut Mental de l'Hospital Can Misses ha participat en la publicació d'un estudi sobre la teràpia ocupacional en salut mental utilitzant la telemedicina durant la pandèmia per la COVID-19. També hi han participat l'Hospital Santa Ana, l'Hospital de la Axarquía, l'Hospital Virgen de la Victoria, la Universidad de Málaga i la Universidad de Córdoba.

Silvia Marí Boned, psicòloga de l'Hospital Can Misses i Águeda Represa-Martínez, terapeuta ocupacional de l'Hospital Can Misses, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Occupational Therapy in Mental Health via Telehealth during the COVID-19 Pandemic" a la revista International Journal of Environmental Research and Public Health.

Els objectius de l'estudi eren explorar els canvis a les vies d'intervenció ocupacional (presencial i telemàtica) durant la pandèmia per les persones amb trastorn mental greu (a hospitals de dia de Psiquiatria).

La pandèmia per la COVID-19 ha introduït canvis en la teràpia ocupacional de la salut mental. La investigació sobre aquests canvis i els riscs associats a les recaigudes era insuficient. (aquesta darrera afirmació són els antecedents).

La utilització de les eines telemàtiques ha ajudat a reduir les recaigudes.

Referència de l'article
Sánchez-Guarnido AJ, Domínguez-Macías E, Garrido-Cervera JA, González-Casares R, Marí-Boned S, Represa-Martínez Á, et al. Occupational Therapy in Mental Health via Telehealth during the COVID-19 Pandemic. Int J Environ Res Public Health. 2021;18(13):7138. doi: 10.3390/ijerph18137138. PubMed PMID:34281072.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: pixabay / Video confererence / Public Domain Certification]