Categoria: Estudis i projectes

Incidència i prevalença de les pneumopaties intersicials pediàtriques a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Medicina Respiratòria Pediàtrica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre la incidència i prevalença de les pneumopaties intersicials pediàtriques a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Borja Osona, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Incidencia y prevalencia de las neumopatías intersticiales pediátricas en España" a la revista Archivos Bronconeumología.

Les pneumopaties intersticials pediàtriques, també conegudes amb l'acrònim chILD (de l'anglès children's Interstitial Lung Diseases), és un grup heterogeni de malalties rares amb comortalitat rellevant, el diagnòstic del qual i la seva classificació són complexos. Els estudis epidemiològics són escassos. L'objectiu d'aquest treball va ser analitzar la incidència i la prevalença de chILD a Espanya.

Es va realitzar un estudi prospectiu observacional multicèntric en pacients de 0 a 18 anys afectats de chILD per analitzar la incidència i prevalença a Espanya, a partir de dades recollides els anys 2018 i 2019.

Es va trobar una major incidència i prevalença de chILD que les descrites prèviament, probablement degut a un major coneixement i detecció d'aquestes malalties rares.

Referència de l'article
Torrent-Vernetta A, Gaboli M, Castillo-Corullón S, Mondéjar-López P, Sanz Santiago V, Costa-Colomer J, et al. Incidencia y prevalencia de las neumopatías intersticiales pediátricas en España. Archivos de Bronconeumología. Jun 2021;S0300289621001812. doi: 10.1016/j.arbres.2021.06.001.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Infermera realitzant espirometria / CC BY-NC-SA 4.0]