Categoria: Estudis i projectes

Impacte de la infecció per al nou coronavirus en els pacients amb uveïtis associada amb una malaltia autoimmune

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació dels resultats de l'enquesta COVID-19-GEA sobre l'impacte de la infecció per al nou coronavirus en els pacients amb uveïtis associada amb una malaltia autoimmune. També hi han participat diferents centres.

Lucio Pallarés, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Impacto de la infección por el nuevo coronavirus en los pacientes con uveítis asociada a una enfermedad autoinmune: resultado de la encuesta COVID-19-GEAS pacientes" a la revista Archivos de la Sociedad Española de Oftalmología.

L'objectiu de l'estudi era conèixer les característiques de la COVID-19 en pacients amb uveïtis associada a malalties autoimmunes sistèmiques (MAS) mitjançant una enquesta telemàtica.

La Societat Espanyola de Medicina Interna mitjançant el Grup de Treball de Malalties Autoimmunes va realitzar una enquesta telemàtica a pacients amb MAS per conèixer les característiques de la COVID-19 en aquesta població.

Els pacients amb UNI associada a MAS tant els asimptomàtics com els simptomàtics de COVID-19 havien rebut de forma similar el tractament immunosupressor.

Referència de l'article
Fanlo P, Espinosa G, Adán A, Arnáez R, Fonollosa A, Heras H, et al. Impacto de la infección por el nuevo coronavirus en los pacientes con uveítis asociada a una enfermedad autoinmune: resultado de la encuesta COVID-19-GEAS pacientes. Arch Soc Esp Oftalmol. 2021;96(7):347–52. doi: 10.1016/j.oftal.2020.12.011. PubMed PMID: 34629695.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]