Categoria: Estudis i projectes

Activitat in vitro de la nova cefalosporina sideròfora, cefiderocol en patògens Gram-negatius a Europa per lloc d'infecció

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre l'activitat in vitro de la nova cefalosporina sideròfora, cefiderocol en patògens Gram-negatius a Europa per lloc d'infecció. També hi han participat l'Hospital Clínico San Carlos, l'IdISSC i l'IML, el Maxel Consulting ApS, el Shionogi B.V. i la Shionogi & Co.

Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "In vitro activity of the novel siderophore cephalosporin, cefiderocol, in Gram-negative pathogens in Europe by site of infection" a la revista Clinical Microbiology and Infection.

Es va avaluar l'activitat dels nous agents cefalosporina sideròfora, cefiderocol i altres agents antibacterials seleccionats contra els patògens Gram-negatius aïllats a Europa.

Els aïllaments es varen obtenir entre 2013 i 2018 dels països europeus que participen en els estudis de vigilància multinacional SIDERO-WT i SIDERO-Proteeae. Els aïllats es varen classificar per lloc de la infecció, centrant-se en les infeccions del torrent sanguini, la pneumònia bacteriana adquirida a l'hospital o associada al ventilador (HABP/VABP), les infeccions intraabdominals complicades i les infeccions complicades del tracte urinari. L'activitat del Cefiderocol es va comparar amb la de ceftazidima-avibactam, ceftolozane-tazobactam, colistina i meropenem mitjançant mètodes estàndard de proves de susceptibilitat. Per interpretar les dades de susceptibilitat es varen utilitzar els punts de ruptura de l'European Committee on Antimicrobial Susceptibility Testing (EUCAST).

El Cefiderocol va tenir una excel·lent activitat contra totes les espècies Gram-negatives, independentment del lloc clau de la infecció de la CIM del carbapenem. El Cefiderocol és una addició útil a les opcions terapèutiques disponibles per a aquestes infeccions difícils de tractar.

Referència de l'article
Candel FJ, Henriksen AS, Longshaw C, Yamano Y, Oliver A. In vitro activity of the novel siderophore cephalosporin, cefiderocol, in Gram-negative pathogens in Europe by site of infection. Clin Microbiol Infect Off Publ Eur Soc Clin Microbiol Infect Dis. 2021;S1198-743X(21)00410-9. doi: 10.1016/j.cmi.2021.07.018. PubMed PMID: 34298176.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Martin Cathrae / Fall Coloured Pills / CC-by-sa-3.0 de]