Categoria: Estudis i projectes

Efectivitat i seguretat del guselkumab per a tractament a les vint-i-quatre setmanes e la psoriasi en un entorn reial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital de Manacor ha participat en la publicació d'un estudi retrospectiu, observacional, multicèntric del grup Espanyol de Psoriasi sobre l'efectivitat i seguretat del guselkumab per a tractament a les vint-i-quatre setmanes e la psoriasi en un entorn reial. També hi han participat diferents centres espanyols.

Vicenç Rocamora, dermatòleg de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effectiveness and safety of guselkumab for the treatment of psoriasis in real-world settings at 24 weeks: A retrospective, observational, multicentre study by the Spanish Psoriasis Group" a la revista Dermatologic Therapy.

Les dades sobre l'efectivitat i seguretat dels fàrmacs en la pràctica clínica reial complementen les proves dels assaigs clínics, el qual va ser duit a terme en un entorn diferent. S'ha publicat poc sobre l'efectivitat i seguretat del guselkumab en el tractament de la psoriasi en pràctica clínica. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar l'efectivitat i seguretat del guselkumab al cap de vint-i-quatre setmanes en pacients amb una placa de psoriasi severa en una rutina de la pràctica clínica. Es va realitzar un estudi retrospectiu i multicèntric de pacients adults amb una placa de psoriasi moderada a severa tractada amb guselkumab almenys durant vint-i-quatre setmanes a Espanya.

Els resultats d'aquest estudi confirmen l'alta eficàcia i seguretat del guselkumab indicat per les dades de l'assaig clínic. En la pràctica clínica, la puntuació PASI apareix com el millor marcador de resposta al tractament que un valor relatiu.

Referència de l'article
del Alcázar E, López‐Ferrer A, Martínez‐Doménech Á, Ruiz‐Villaverde R, Llamas‐Velasco M del M, Rocamora V, et al. Effectiveness and safety of guselkumab for the treatment of psoriasis in real‐world settings at 24 weeks: A retrospective, observational, multicentre study by the Spanish Psoriasis Group. Dermatol Ther. Gen 2022. doi: 10.1111/dth.15231. PubMed PMID: 34820971.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: milesz / psoriasis / Pixabay Licence