Categoria: Estudis i projectes

Factors de risc associats a la mortalitat en pacients amb traumatisme toràcic greu admesos a l'UCI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre els factors de risc associats a la mortalitat en pacients amb traumatisme toràcic greu admesos a l'UCI. També hi han participat l'Hospital Universitario 12 de Octubre, l'Hospital Universitario La Paz, l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, l'Hospital Universitario Nuestra Señora de la Candelaria, l'Hospital Clínico Universitario San Carlos, l'Hospital Universitario Miguel Servet i l'Hospital Universitario Marqués de Valdecilla.

Jon Pérez-Bárcena i Juan Antonio Llompart-Pou, metges de medicina intensiva de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Risk Factors Associated with Mortality in Severe Chest Trauma Patients Admitted to the ICU" a la revista Journal of Clinical Medicine.

L'objectiu era determinar els resultats dels admesos per traumatisme toràcic a l'UCI i els factors de risc associats amb la mortalitat. Es va utilitzar un registre observacional, prospectiu i multicèntric de pacients de trauma admesos a les UCI participants (març 2015 - desembre 2019) per recollir les dades dels pacients que es varen analitzar.

L'edat, la severitat del dany (NISS i AIS-head), la inestabilitat hemodinàmica, la intubació prehospitalària, el dany nefrològic agut i la fallada multiorgànica varen ser factors de risc que s'associaven amb la mortalitat. La contribució del dany toràcic greu a la mort dels pacients de trauma admesos a l'UCI és molt baix.

Referència de l'article
Barea-Mendoza JA, Chico-Fernández M, Quintana-Díaz M, Pérez-Bárcena J, Serviá-Goixart L, Molina-Díaz I, et al. Risk Factors Associated with Mortality in Severe Chest Trauma Patients Admitted to the ICU. J Clin Med. 2022;11(1):266. doi: 10.3390/jcm11010266. PubMed PMID: 35012008.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Gustavo Basso / Covid-19 SP - Full ICU on worst phase / / Free]