Categoria: Estudis i projectes

Vulnerabilitat del personal docent a la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'inspecció mèdica del Servei de Salut de les Illes Balears ha publicat, junt amb la Conselleria d'Educació i Formació Professional de les Illes Balears, en la publicació d'un estudi sobre la vulnerabilitat del personal docent a la COVID-19.

Joaquín García Rodríguez i Maria Victoria Martín Humanes, metges d'inspecció mèdica del Servei de Salut de les Illes Balears, han publicat l'article amb el títol "Estudio de la vulnerabilidad a COVID-19 en personal docente de Palma de Mallorca" a la Revista Española de Salud Pública.

Durant els anys 2020 i 2021, amb relació a la crisi sanitària desencadenada per la COVID-19, des del Servei de Prevenció del Personal Docent de la Conselleria d'Educació i Formació Professional de les Illes Balears es varen avaluar un total de 532 persones, la majoria de les quals eren dones, com sol ser en el col·lectiu docent. Existeixen certes qüestions a les quals es va intentar donar resposta, com és saber les patologies més freqüents que han fet reconèixer la vulnerabilitat a la COVID-19 al servei i les conseqüències que han tengut pel que fa a les adaptacions laborals establertes. Per donar resposta a aquestes qüestions, es va fer aquest treball descriptiu.

L'estudi es va desenvolupar amb una mostra del Servei de Prevenció del Personal Docent de Palma del curs 2020-2021. Per a la qual cosa es varen avaluar les diferències segons sexe, edat, lloc de feina, actuació acomplerta i patologia. Els càlculs estadístics es varen realitzar amb el processador de càlcul numèric de LibreOffice.

La patologia pulmonar va ser la més freqüent de l'estudi, però debut a la presència de molts treballadors amb pluripatologia, aquesta dada s'ha de tenir en compte amb certa cautela.

Referència de l'article
Covacho Cordero D, Alomar Tomàs M, Llull Company P, Castell Salvà R, Bisbal Ramos M, Navas Tejero I, et al. Estudio de la vulnerabilidad a COVID-19 en personal docente de Palma de Mallorca. Rev Esp Salud Publica. 2021;95:1–8. PubMed PMID: 34675173.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]