Categoria: Estudis i projectes

Efecte d'una intervenció multicomponent amb mHealth en la composició de la dieta en una població amb sobrepès i obesitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en l'assaig aleatori controlat EVIDENT 3 sobre l'efecte d'una intervenció multicomponent amb mHealth en la composició de la dieta en una població amb sobrepès i obesitat. També hi han participat diferents centres espanyols.

José I Ramirez-Manent, metge del CS de Calvià i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effect of a Multicomponent mHealth Intervention on the Composition of Diet in a Population with Overweight and Obesity-Randomized Clinical Trial EVIDENT 3" a la revista Nutrients.

Una dieta equilibrada pot ajudar en la intervenció de malalties cròniques. L'objectiu d'aquest estudi era avaluar l'efecte d'una intervenció mHealth en la distribució de macronutrients i consum de grups alimentaris. Es varen incloure 650 participants en aquest assaig multicèntric, clínic, aleatori i controlat (Estudi Evident 3). A tots els participants se'ls hi va donar alguns consells sobre dieta i exercici. El grup d'intervenció va rebre, a més, una app (Evident 3) per guardar el seu consum i una polsera d'activitat durant tres mesos. Es varen fer visites de 3 a 12 mesos per recollir la composició de la dieta utilitzant el Food Frequency Questionnaire.

Els consells eren útils per promoure una dieta sana i l'aplicació pot ser una eina de suport per obtenir canvis en els menjars rellevants, com menjar integral i consum de colesterol.

Referència de l'article
Lugones-Sánchez C, Recio-Rodríguez JI, Menéndez-Suárez M, Saz-Lara A, Ramirez-Manent JI, Sánchez-Calavera MA, et al. Effect of a Multicomponent mHealth Intervention on the Composition of Diet in a Population with Overweight and Obesity—Randomized Clinical Trial EVIDENT 3. Nutrients. 2022;14(2):270. doi: 10.3390/nu14020270. PubMed PMID: 35057451.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: CS Capdepera]