Categoria: Estudis i projectes

Ús de Ceftolozane/Tazobactam per al tractament de la infecció del torrent sanguini causada a P. aeruginosa en pacients hematològics neutropènics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre pacients hematològics neutropènics amb infecció del torrent sanguini causada per Pseudomonas aeruginosa tractats amb ceftolozane-tazobactam.

Andrés Novo, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article "Real-Life Use of Ceftolozane/Tazobactam for the Treatment of Bloodstream Infection Due to Pseudomonas aeruginosa in Neutropenic Hematologic Patients: a Matched Control Study (ZENITH Study)" a la revista Microbiology Spectrum.

Ceftolozane-tazobactam (C/T) ha demostrat ser una alternativa segura i eficaç per al tractament de les infeccions difícils de tractar causades per Pseudomonas aeruginosa (PA) en la població general no immunodeprimida. No obstant això, l'experiència d'aquest agent en pacients neutropènics immunodeprimits és molt limitada.

Aquest estudi és únic perquè se centra en pacients hematològics extremadament immunodeprimits amb neutropènia i infecció del torrent sanguini (ITC) causada per PA, un escenari que sol associar-se a taxes de mortalitat molt elevades.

L'estudi mostra que l'ús de C/T pel tractament de l'ITC per AP en pacients neutropènics hematològics va associar-se significativament amb una millora dels resultats i, a més, va trobar-se que era un factor de risc independent associat amb una major supervivència. Actualment, aquesta és la sèrie més gran que inclou pacients hematològics neutropènics amb ITC causada per PA tractats amb C/T.

Referència de l'article
Bergas A, Albasanz-Puig A, Fernández-Cruz A, Machado M, Novo A, van Duin D, et al. Real-Life Use of Ceftolozane/Tazobactam for the Treatment of Bloodstream Infection Due to Pseudomonas aeruginosa in Neutropenic Hematologic Patients: a Matched Control Study (ZENITH Study). Carroll KC, editor. Microbiol Spectr. 27 apr 2022. Doi: 10.1128/spectrum.02292-21. PubMed PMID: 35475683.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
 
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]