Categoria: Estudis i projectes

Gelatina fluida modificada al 4% per a la reposició de volum perioperatòria en pediatria

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Anestesiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi europeu multicèntric no-intervencional prospectiu sobre la gelatina fluida modificada al 4% per a la reposició de volum perioperatòria en pacients pediàtrics. També hi han participat diferents centres europeus.

Ignacio Gálvez, anestesiòleg de pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació amb el títol "Modified fluid gelatin 4% for perioperative volume replacement in pediatric patients (GPS): Results of a European prospective noninterventional multicenter study" a la revista Pediatric Anesthesia.

La gelatina fluida modificada al 4% està aprovada per al seu ús en infants, però encara hi ha una sorprenent falta d'estudis clínics que incloguin un gran nombre de pacients pediàtrics. Per tant, es realitza un estudi multicèntric prospectiu europeu no intervencionista per avaluar l'ús d'una gelatina fluida modificada al 4% en solució salina (sal-GEL) o una solució electrolítica equilibrada amb acetat (bal-GEL) en infants sotmesos a cirurgia pediàtric major.

L'objectiu principal era avaluar les indicacions i la dosificació de la gelatina líquida modificada, i l'objectiu secundari era avaluar la seguretat i l'eficàcia, centrant-se, en particular, en els paràmetres clínics recollits de forma rutinària.

Es varen infondre amb major freqüència dosis moderades de fins a 20 ml kg-1 de gelatina líquida modificada per millorar l'estabilitat hemodinàmica en infants sotmesos a cirurgia pediàtrica major. L'equilibri àcid-base va ser més estable quan es va utilitzar gelatina en una solució electrolítica equilibrada en lloc d'una solució salina. No es varen observar reaccions adverses greus associades a la gelatina.

Referència de l'article
Sümpelmann R, Camporesi A, Gálvez I, Pechilkov D, Eich C, Kretz F-J, et al. Modified fluid gelatin 4% for perioperative volume replacement in pediatric patients (GPS): Results of a European prospective noninterventional multicenter study. Paediatr Anaesth. 2022 Apr 15;32(7):825-33. Epub 2022 Apr 27. doi: 10.1111/pan.14459. PubMed PMID: 35426196.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]