Categoria: Estudis i projectes

El règim alimentari restringit en el temps afecta diferencialment a l'expressió de miRNA circulatoris en adults majors amb sobrepès

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació Translacional en Envelliment i Longevitat (TRIAL), de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), ha participat en la publicació d'un estudi, en col·laboració amb la Universitat de Florida, sobre el règim alimentari restringit i com aquest podria promoure l'envelliment saludable.

Marta Gonzalez-Freire, investigadora principal del Grup TRIAL de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Time-Restricted Eating Regimen Differentially Affects Circulatory miRNA Expression in Older Overweight Adults" a la revista Nutrients

S'ha demostrat que l'alimentació restringida en el temps (ART), una forma popular de dejú intermitent, proporciona múltiples beneficis per a la salut, inclòs el perllongament de la vida sana en models preclínics.

Encara que els mecanismes específics encara són esquius, les investigacions emergents indiquen que un mecanisme plausible a través del qual l'ART pot conferir beneficis per  a la salut és influir en l'expressió del modulador epigenètic miRNA circulatori, que serveixen com a comunicadors intercel·lulars i estan desregulats en els trastorns metabòlics, com l'obesitat. Per tant, l'objectiu d'aquest estudi pilot és examinar els efectes d'un règim d'ART de 4 setmanes sobre el miRNA circulatori global de participants majors de 65 anys amb sobrepès.

L'estudi conclou que l'ART va regular a la baixa els miRNA, fet que podria inhibir les vies de creixement cel·lular, activar les vies de supervivència cel·lular i podria promoure l'envelliment saludable. Són necessaris futurs estudis mecanístics per entendre el paper funcional dels miRNA reportats en aquest estudi.

Referència de l'article
Saini SK, Singh A, Saini M, Gonzalez-Freire M, Leeuwenburgh C, Anton SD. Time-Restricted Eating Regimen Differentially Affects Circulatory miRNA Expression in Older Overweight Adults. Nutrients. 28 apr 2022;14(9):1843. doi: 10.3390/nu14091843. PubMed PMID: 35565812.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: BIbliosalut]

[Foto: Infosalut / gent gran / CC BY-NC-SA 4.0]