Categoria: Estudis i projectes

Teràpia empírica combinada d'antibiòtics en la mortalitat de pacients neutropènics amb pneumònia per PA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació sobre l'efecte de la teràpia empírica combinada d'antibiòtics en la mortalitat de pacients neutropènics amb pneumònia per Pseudomonas aeruginosa. També hi han participat diferents centres espanyols.

Andrés Novo, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article "Effect of Combination Antibiotic Empirical Therapy on Mortality in Neutropenic Cancer Patients with Pseudomonas aeruginosa Pneumonia" a la revista Microorganisms.

Es volia avaluar l'efecte del tractament empíric amb antibiòtics combinats en la taxa de letalitat a trenta dies en pacients oncològics neutropènics amb pneumònia bacterièmica per Pseudomonas aeruginosa (PA). Es tracta d'un estudi de cohort multinacional i retrospectiu de pacients oncohematològics neutropènics amb infecció del torrent sanguini (ITS) per PA (2006-2018). Es va avaluar l'efecte de la teràpia empírica combinada apropiada, la monoteràpia apropiada i la teràpia antibiòtica empírica inapropiada sobre letalitat a trenta dies només en pacients amb pneumònia bacterièmia per PA.

El tractament empíric amb antibiòtics combinats s'ha d'administrar ràpidament en els pacients neutropènics febrils amb sospita de pneumònia com a font d'infecció.

Referència de l'article
Albasanz-Puig A, Durà-Miralles X, Laporte-Amargós J, Mussetti A, Ruiz-Camps I, Puerta-Alcalde P, et al. Effect of Combination Antibiotic Empirical Therapy on Mortality in Neutropenic Cancer Patients with Pseudomonas aeruginosa Pneumonia. Microorganisms. 2022 Mar 29;10(4):733. doi: 10.3390/microorganisms10040733. PubMed PMID: 35456784.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera realitza la inserció d'un catèter venós / CC BY-NC-SA 4.0]