Categoria: Estudis i projectes

Implicació en l'antropologia forense de l'efecte dels medicaments en els ossos

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Farmacèutica de l'Oficina de Qualitat de Serveis Centrals del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha participat en un estudi sobre la implicació de l'antropologia forense de l'efecte dels medicaments en els ossos. També hi han participat la Cranfield University, la Cwm Taf Morgannwg University Health Board, la Università degli Studi di Milano i la Western Carolina University.

Layla Aoukhiyad, farmacèutica l'Oficina de Qualitat de Serveis Centrals de l'IB-Salut, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "How Do Drugs Affect the Skeleton? Implications for Forensic Anthropology" a la revista Biology.

Els antropòlegs forenses es basen en una sèrie de paràmetres a l'hora d'analitzar les restes òssies humanes per ajudar a la identificació del mort, principalment l'edat en el moment de la mort, el sexe, l'estatura, l'ascendència o l'afinitat de la població i qualsevol característica d'identificació única. Durant l'examen de les restes humanes, és important ser conscient que les característiques de l'esquelet que es tenen en compte quan s'apliquen els mètodes antropològics poden veure's influïdes i modificades per una sèrie de factors i en particular per a aquest article, pels medicament reeptats (inclosos els d'ús mèdic i no mèdic) i altres fàrmacs d'ús comú. En vista d'això, aquest article pretén revisar la literatura mèdica, clínica i farmacològica per peremetre una avaluació d'aquells grups de fàrmacs que, com a efectes secundaris, tenen el potencial de tenir un efecte advers en l'esquelet i explorar si poden o no influir en l'estimació de l'edt al morir, el sexe i altres indicadors del perfil biològic.

Referència de l'article
Márquez-Grant N, Baldini E, Jeynes V, Biehler-Gomez L, Aoukhiyad L, Passalacqua N V., et al. How Do Drugs Affect the Skeleton? Implications for Forensic Anthropology. Biology (Basel). 2022 Mar 29;11(4):524. doi: 10.3390/biology11040524. PubMed PMID: 35453723.

Enllaços Bibliosalut | Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Mateu Riera Rullan]