Categoria: Estudis i projectes

Implicacions pronòstiques de la monitoratge del catèter arterial pulmonar en pacients amb xoc cardiogènic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en una revisió sistemàtica i una metaanàlisi d'estudis observacionals sobre les implicacions pronòstiques de la monitoratge del catèter arterial pulmonar en pacients amb xoc cardiogènic.

Xavier Rosselló, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Prognostic implications of pulmonary artery catheter monitoring in patients with cardiogenic shock: A systematic review and meta-analysis of observational studies" a la revista Journal of Critical Care.

Es volia investigar sobre l'impacte del monitoratge del catèter arterial pulmonar (CAP) en la supervivència de xoc cardiogènic (XC), a la llum de les controvèrsies en les proves disponibles.

El CAP es va associar amb la baixa incidència a curt termini de la mortalitat en l'agrupació del XC ajustat als estudis observacionals. Es necessiten estudis prospectius per confirmar la hipòtesi i aclarir els mecanismes d'aquest pronòstic potencialment beneficiós.

Referència de l'article
Bertaina M, Galluzzo A, Rossello X, Sbarra P, Petitti E, Prever SB, et al. Prognostic implications of pulmonary artery catheter monitoring in patients with cardiogenic shock: A systematic review and meta-analysis of observational studies. J Crit Care. 2022 Jun;69:154024. doi: 10.1016/j.jcrc.2022.154024. PubMed PMID: 34113088.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Foto Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera fa una cura a l'àrea de vigilància intensiva (AVI) / CC BY-NC-ND 2.0]