Categoria: Estudis i projectes

Les infermeres de l’Hospital de Manacor creen un grup de recerca per estudiar la punció vascular per mitjà d’ecografies

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un grup d’infermeres de l’Hospital de Manacor, mitjançant la Comissió d’Investigació d’Infermeria, ha creat un grup específic per estudiar la punció vascular assistida per mitjà d’ecografies (ultrasò), és a dir, per trobar allò que es denomina vies venoses difícils en determinats pacients.

Segons expliquen els membres d’aquest grup de recerca, que es reuneix periòdicament, la canalització de vies venoses és una tècnica molt freqüent en la pràctica clínica, que resulta imprescindible per aplicar una gran varietat de tractaments de problemes de salut o per al diagnòstic de malalties; però de vegades els professionals troben dificultats per canalitzar una via venosa a causa de circumstàncies del pacient o de situacions relacionades amb la malaltia que pateix. Aquesta situació es denomina via venosa difícil. Fer front a una via venosa difícil pot ser un repte per al professional i per al pacient, ja que de vegades l’aplicació d’un tractament o el diagnòstic d’una malaltia depenen de la col·locació d’aquest dispositiu venós.

Aquesta preocupació ha dut a un grup d’infermeres de la Unitat d’Urgències de l’Hospital de Manacor a cercar solucions per millorar la qualitat de l’atenció a les persones amb via venosa difícil o en situacions puntuals en què es presentin dificultats en la canalització d’aquesta via. El grup, anomenat Ecoguia, es proposa adquirir formació i aprofundir en l’ús de la tècnica de l’ultrasò per millorar la canalització venosa a les persones que requereixen cures especialitzades a l’Hospital. Es tracta d’un projecte preliminar, amb el qual es pretén reduir el dolor i la necessitat de múltiples puncions a aquelles persones que són ateses a Urgències. El grup posa a disposició dels usuaris i professionals l’adreça electrònica següent: Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

[Font: Hospital de Manacor. 09/09/2014]