Categoria: Estudis i projectes

Perfil cardiometabòlic de 15.057 treballadors espanyols majors i la seva associació amb les variables sociodemogràfica i tabaquisme

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) han participat en un estudi sobre el perfil cardiometabòlic de 15.057 treballadors espanyols majors i la seva associació amb les variables sociodemogràfica i tabaquisme. També hi han participat l'Escola Universitària ADEMA i el IUNICS.

José Ignacio Ramírez-Manent i Angel Arturo López-González, metges de l'IB-Salut i investigadors de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Cardiometabolic profile of 15057 elderly Spanish workers: association of sociodemographic variables and tobacco consumption" a la revista BMC Geriatrics.

L'envelliment de la població mundial és un dels canvis demogràfics significatius de la nostra època. Les poblacions més grans de seixanta anys són heterogènies i l'edat és un factor de risc cardiovascular independent agreujat amb la fragilitat, obesitat i diabetis i influenciat per diferents factors, incloent-hi sexe i nivell socioeconòmic. L'objectiu d'aquest estudi era calcular el risc cardiovascular en treballadors d'ambdós sexes de més de seixanta anys i avaluar si hi ha diferències per sexe, classe social, tabac i tipus de treball.

Referència de l'article
Ramírez-Manent JI, Altisench Jané B, Arroyo Bote S, López Roig C, González San Miguel H, López-González AA. Cardiometabolic profile of 15057 elderly Spanish workers: association of sociodemographic variables and tobacco consumption. BMC Geriatr. 2022 Nov 17;22(1):872. doi: 10.1186/s12877-022-03547-w. PubMed PMID: 36384458.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Treballadors / CC BY-NC-SA 4.0]