Categoria: Estudis i projectes

Seguretat, eficàcia i farmacocinètica de gremubamab, un anticòs monoclonal humà biespecífic anti P. aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), han participat en la publicació d'un estudi sobre l'anticòs gremubamab i la seva eficàcia per reduir la incidència de pneumònia nosocomial per P. aeruginosa en individus amb ventilació mecànica colonitzats per P. aeruginosa.

Antonio Oliver, microbiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol: "Safety, efficacy, and pharmacokinetics of gremubamab (MEDI3902), an anti-Pseudomonas aeruginosa bispecific human monoclonal antibody, in P. aeruginosa-colonised, mechanically ventilated intensive care unit patients: a randomised controlled trial", a la revista Critical Care.

La pneumònia associada a la ventilació mecànica causada per Pseudomonas aeruginosa (PA) en pacients hospitalitzats s'associa a una elevada mortalitat.

Va avaluar-se l'eficàcia del mAb bivalent biespecífic MEDI3902 (gremubamab) en la prevenció de la pneumònia nosocomial per PA en individus amb ventilació mecànica colonitzats per PA.

L'estudi conclou que l'anticòs monoclonal bivalent i biespecífic MEDI3902 (gremubamab) no va reduir la incidència de pneumònia nosocomial per PA en individus amb ventilació mecànica colonitzats per PA.

Referència de l'article

Chastre J, François B, Bourgeois M, Komnos A, Ferrer R, Rahav G, et al. Safety, efficacy, and pharmacokinetics of gremubamab (MEDI3902), an anti-Pseudomonas aeruginosa bispecific human monoclonal antibody, in P. aeruginosa-colonised, mechanically ventilated intensive care unit patients: a randomised controlled trial. Crit Care. 2022 Nov 15;26(1):355.

doi: 10.1186/s13054-022-04204-9. PubMed PMID: 36380312.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Universidad de Navarra / Laboratorio / CC BYND 2.0