Categoria: Estudis i projectes

Conjunt de dades d'ocupació de PBP per a 18 β-lactámics i 4 inhibidors de β-lactamasas en Neisseria gonorrhoeae

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi, junt amb la Universidad de Sevilla, l'Hospital Universitario Virgen Macarena, el CSIC i el CIBERINFEC, sobre un conjunt de dades d'ocupació de PBP per a 18 β-lactámics i 4 inhibidors de β-lactamasas en Neisseria gonorrhoeae.

Silvia López-ArgüelloorcidMaria Montanerorcid, Amanda Mármol-Salvador, Antonio Oliver i Bartolome Moya, microbiòlogues i microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Penicillin-Binding Protein Occupancy Dataset for 18 β-Lactams and 4 β-Lactamase Inhibitors in Neisseria gonorrhoeae" a la revista Antimicrobial Chemotherapy.

La manca de tractaments antibiòtics de primera línia eficaços contra la Neisseria gonorrhoeae i la disseminació mundial de ceps resistents són els principals factors d'una crisi sanitària mundial cada vegada més greu. Els antibiòtics β-lactàmics han estat la columna vertebral de l'arsenal terapèutic contra els gonococs. No obstant això, manquem de coneixements crítics per a dissenyar teràpies racionalment optimitzades.

El manuscrit representa el primer conjunt de dades d'unió a PBP de N. gonorrhoeae per a 22 fàrmacs químicament diferents en dos ceps tipus amb diferents antecedents genètics. Els autors han identificat tres grups de fàrmacs segons el seu IC50 d'unió a la PBP i destacat les diferències d'unió entre els dos ceps estudiats. Amb la informació genòmica actualment disponible i les dades d'unió a PBP, s'ha pogut correlacionar les diferències de consecució de dianes i les mutacions que afecten la captació del fàrmac amb els canvis en la CMI. Els resultats del present treball permetran desenvolupar eines moleculars de gran utilitat pràctica per a l'estudi i el disseny de noves teràpies de disseny racional capaços de combatre la creixent amenaça dels gonococs MDR.

Referència de l'article
López-Argüello S, Montaner M, Mármol-Salvador A, Velázquez-Escudero A, Docobo-Pérez F, Oliver A, et al. Penicillin-Binding Protein Occupancy Dataset for 18 β-Lactams and 4 β-Lactamase Inhibitors in Neisseria gonorrhoeae. Microbiol Spectr. 2023 Apr 24;e0069223. doi: 10.1128/spectrum.00692-23. PubMed PMID: 37093051.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Centers for Disease Control and Prevention's Public Health Image Library / Neisseria gonorrhoeae / CC BY-NC-ND 2.0]