Categoria: Estudis i projectes

DiabeText: Intervenció mHealth en pacientes amb diabetis tipus 2 a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El GRAPP-caIB d'Atenció Primària de Mallorca i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un assaig clínic controlat aleatori pragmàtic de fase II amb mètodes mixtos sobre el desenvolupament i avaluació de DiabeText, una intervenció personalitzada de mHealth per a donar suport a l'adherència a la medicació i el comportament de canvi d'estil de vida en pacients amb diabetis tipus 2 a Espanya.

Rocío Zamanillo-Campos, Maria Antonia Fiol-deRoque, Maria Jesús Serrano-RipollSofía Mira-Martínez i Ignacio Ricci-Cabello, investigadores i invstigador del grup GRAPP-caIB de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Development and evaluation of DiabeText, a personalized mHealth intervention to support medication adherence and lifestyle change behaviour in patients with type 2 diabetes in Spain: A mixed-methods phase II pragmatic randomized controlled clinical trial" a la revista International Journal of Medical Informatics.

Malgrat el creixent interès en les intervencions de missatgeria de text per a donar suport a la prestació d'assistència sanitària, les proves disponibles sobre la seva efectivitat encara són limitades.

Els objectius varen ser:

  1. Desenvolupar DiabeText, una intervenció que proporciona missatges de text breus, automatitzats i personalitzats per a donar suport a l'autocontrol de la diabetis;
  2. Explorar l'impacte potencial de DiabeText en el comportament d'autocontrol i el control glucèmic, i;
  3. Examinar la viabilitat de realitzar un futur assaig clínic aleatoritzat de fase III per a avaluar l'eficàcia de DiabeText.

DiabeText és el primer sistema a Espanya que integra dades clíniques generades pel pacient i recollits de manera rutinària per a enviar missatges de text personalitzats per a donar suport a l'autocontrol de la diabetis. Es necessiten assajos més sòlids per a determinar la seva eficàcia i rendibilitat.

Referència de l'article
Zamanillo-Campos R, Fiol-deRoque MA, Serrano-Ripoll MJ, Mira-Martínez S, Ricci-Cabello I. Development and evaluation of DiabeText, a personalized mHealth intervention to support medication adherence and lifestyle change behaviour in patients with type 2 diabetes in Spain: A mixed-methods phase II pragmatic randomized controlled clinical trial. Int J Med Inform. 2023 Aug;176:105103. doi: 10.1016/j.ijmedinf.2023.105103. PubMed PMID: 37267809.

Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: JESHOOTS-com / Iphone smartphone / CC BYND 2.0]