Categoria: Estudis i projectes

Resposta completa i interrupció terapèutica del melanoma avançat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Oncologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi de cohorts observacional multicèntric en el món real sobre les característiques i resultats dels pacients amb melanoma avançat amb resposta completa i interrupció electiva de la monoteràpia de primera línia contra la mort-1 programada.

Pablo Fra Luna i Alicia Gervás Peeters, oncòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Characteristics and outcomes of advanced melanoma patients with complete response and elective discontinuation of first-line anti-programmed death-1 monotherapy: A real-world multicentre observational cohort study" a la revista Pigment Cell & Melanoma.

El tractament amb anti-PD1 ha demostrat ser altament efectiu en pacients amb melanoma avançat, amb un notable nombre d'ells aconseguint una resposta completa (RC). Aquest estudi va investigar l'ús de la interrupció electiva d'aquests tractaments en pacients amb RC i va avaluar els factors relacionats amb la resposta sostinguda.

L'estudi va incloure 35 pacients amb melanoma avançat que van rebre nivolumab o pembrolizumab en 11 centres diferents.

Els resultats confirmen que la interrupció electiva d'anti-PD1 és viable en pacients amb melanoma avançat que presenten factors pronòstics favorables.Aquesta investigació representa un avenç significatiu en la gestió del melanoma avançat, oferint nous camins cap a un tractament més personalitzat i eficaç.

Referència de l'article
Ochenduszko S, García Sanchez J, Fita MJJ, González-Barrallo I, Herrero Colomina J, Mujika K, et al. Characteristics and outcomes of advanced melanoma patients with complete response and elective discontinuation of first-line anti-programmed death-1 monotherapy: A real-world multicentre observational cohort study. Pigment Cell Melanoma Res. 2023 May 27. doi: 10.1111/pcmr.13093. PubMed PMID: 37243929.

Enllaços Bibliosalut

Mètriques
Consulteu cites en Web of Science
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Comarcal d'Inca]