Categoria: Estudis i projectes

Ús de mascaretes sobre el risc de transmissió comunitària del SARS-COV-2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup d'Investigació sobre Salut Global de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi de casos i controls sobre les mesures de protecció individual i els entorns d'exposició, així com la seva associació amb el risc de transmissió comunitària del SARS-CoV-2.

Aina Huguet-TorresLaura Capitán-Moyano, Miquel Bennasar-Venyorcid i Aina M. Yáñezorcid, investigadores i investigador de l'IdISBa; han publicat l'article amb el títol "Personal protective measures and settings on the risk of SARS-COV-2 community transmission: a case–control study" a la revista Frontiers in Public Health.

Durant la pandèmia de la COVID-19, el rastreig realitzat per les infermeres va ser un punt clau pel control i la prevenció de la transmissió del SARS-CoV-2. No obstant això, les dades obtingudes del rastreig van ser escassament utilitzades per investigar els possibles mecanismes de transmissió i quins eren els factors que influïen en la transmissió dins dels contactes estrets. Pocs estudis s'han centrat en la transmissió comunitària, avaluant l'eficàcia de les mesures de protecció individual i l'ambient d'exposició. L'objectiu principal de l'estudi va ser avaluar l'associació entre les mesures de protecció individual i la transmissió del SARS-CoV-2 a la comunitat i comparar les taxes d'atacs secundaris en diferents entorns d'exposició.

Els resultats aconseguits van permetre conèixer que l'ús de la mascareta, la ventilació dels espais i un menor temps d'exposició són mesures que redueixen la transmissió del virus a la comunitat. Aquests resultats podrien haver ajudat a millorar i agilitzar el rastreig mitjançant la identificació dels contactes propers de major risc. Aquests resultats es podran tenir en compte per a futures pandèmies o brots epidemiològics de malalties respiratòries per identificar les persones més vulnerables a la infecció i reduir el rastreig als contactes amb més risc en situacions de col·lapse del sistema sanitari.

Referència de l'article
Huguet-Torres A, Castro-Sánchez E, Capitán-Moyano L, Sánchez-Rodríguez C, Bennasar-Veny M, Yáñez AM. Personal protective measures and settings on the risk of SARS-COV-2 community transmission: a case–control study. Front Public Heal. 2024 Jan 8;11. doi: 10.3389/fpubh.2023.1327082.

Enllaços Bibliosalut | Text completlogo docusalut 16

Mètriques
AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Dones passejant pel carrer / CC BY-NC-SA 4.0]