Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca participa en el projecte MACVIA-ARIA per a la rinitis al·lèrgica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr61Atenció Primària de Mallorca ha participat en un article en què es mostra la implementació d'una guia elaborada per la xarxa MACVIA-ARIA per al tractament de la rinitis al·lèrgica. Han participat en aquest article més de 240 centres internacionals.

Miguel Román Rodríguez, metge de família del Centre de Salut Son Pisà, ha participat en l'article amb el títol MACVIA-ARIA Sentinel NetworK for allergic rhinitis (MASK-rhinitis): The new generation guideline implementation", publicat a la revista Allergy & Clinical Immunology.

Algunes necessitats desconegudes s'han anat identificant a la rinitis al·lèrgica: moment d'inici de la temporada de pol·len, control òptim de la rinitis i les comorbiditats, estratificació dels pacients, creació d'un equip multidisciplinar per a la integració de les diferents vies d'atenció, innovació en protocols clínics i potenciació del pacient. MASK-rhinitis (MACVIA-ARIA Sentinel NetworK for allergic rhinitis) és un sistema simple centrat al voltant del pacient el qual va participant per omplir les bretxes utilitzant les eines de la tecnologia de la comunicació i un sistema de recolzament per a la presa de decisions clíniques basat en la guia més utilitzada en rinitis al·lèrgica i la seva comorbiditat amb l'asma.

Referència de l'article
Bousquet, Schunemann, Fonseca, Samolinski, Bachert, Canonica, et al. MACVIA-ARIA Sentinel NetworK for allergic rhinitis (MASK-rhinitis): The new generation guideline implementation. Allergy 2015
PubMed | AlmetricEnllaços Bibliosalut

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Medium69 / Misc Pollen / CC BY­ND 2.0]