Categoria: Estudis i projectes

Medicina Nuclear de Son Espases i l'IdISBa participen en l'estudi PISCOM, un nou procediment per tractar l'epilèpsia

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7155El Departament de Medicina Nuclear de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació de l'estudi PISCOM, un nou procediment per a l'epilèpsia combinant SPECT ictal i PET interictal. També hi han participat l'Hospital Clínic, el CIBER-BBN, l'Hospital Sant Joan de Déu i la Universitat de Barcelona.

Sebastià Rubí, metge de medicina nuclear de l'Hospital Universitari Son Espases i investigador de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "PISCOM: a new procedure for epilepsy combining ictal SPECT and interictal PET" a la revista

Es presenta una versió modificada del procediment SISCOM que utilitza PET interictal enlloc del SPECT interictal per a la localització de la zona d'inici de convulsions. Es va anomenar aquesta nova tècnica de tractament d'imatges nuclears (interictal PET restes SPECT ictal corregistrat amb ressonància magnètica).

Referència de l'article
Perissinotti A, Niñerola-Baizán A, Rubí S, Carreño M, Marti-Fuster B, Aparicio J, et al. PISCOM: a new procedure for epilepsy combining ictal SPECT and interictal PET. Eur J Nucl Med Mol Imaging. 2018;45(13):2358-67.
Text completlogo docusalut 16  | PubMed | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Eur J Nucl Med Mol Imaging]