Categoria: Estudis i projectes

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera participa en un estudi sobre els coneixements, actituds i prevenció dels professionals d'atenció primària sobre el consum d'alcohol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr294El Centre de Salut Can Misses ha participat en un estudi nacional transversal sobre el coneixement, actituds i pràctica preventiva sobre el consum d'alcohol en professionals d'atenció primària. També hi han participat l'Hospital Universitari Reina Sofia, Districte de salut de Córdoba i Guadalquivir, Programa d'Activitats Preventives i Promoció de la Salut de la SEMFyC, USBA Cerro Muriano, Centre de Salut Villarrubia, Centre de Salut Villanueva del Rey, Centre de Salut Infanta Mercedes i Centre de Salut Carlos Castilla del Pino.

María Martín-Rabadán Muro, metgessa de medicina familiar i comunitària del Centre de Salut Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Knowledge, attitudes and preventive practices of primary health care professionals towards alcohol use: A national, cross-sectional study" a la revista Plos One.

El coneixement dels professionals d'atenció primària sobre consum d'alcohol s'ha identificat com una de les barreres que els professionals d'atenció primària es troben en la seva pràctica. Tant el nivell de formació dels professionals d'atenció primària com l'actitud són crucials en la pràctica clínica sobre el consum d'alcohol. L'objectiu era avaluar el coneixement, actitud i pràctiques preventives de professionals d'atenció primària espanyols i infermeres sobre el consum d'alcohol.

Referència de l'article
Romero-Rodríguez E, Pérula de Torres LÁ, Leiva-Cepas F, Fernández García JÁ, Fernández López S, Martín-Rabadán Muro M, et al. Knowledge, attitudes and preventive practices of primary health care professionals towards alcohol use: A national, cross-sectional study. Haighton C, editor. PLoS One. 2019;14(5):e0216199. doi: 10.1371/journal.pone.0216199. PubMed PMID: 31083659
logo docusalut 16Text complet | Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]