Categoria: Estudis i projectes

La Unitat de Cirurgia Oncològica i Pancreàtica de Son Espases ha participat en una modificació del peritoneal surface disease severity score (PSDSS)

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr346La Unitat de Cirurgia Oncològica i Pancreàtica de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una proposta de modificació de la puntuació de la severitat de la malaltia peritoneal ja que la mutació del RAS disminueix la supervivència total després d'una cirurgia citureductora òptima i quimioteràpia hipertèrmica intraperitoneal de mestàstasi colorectal peritoneal. També hi han participat diferents centres europeus.

Rafael Morales Soriano , cirurgià de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de l'article amb el títol "RAS Mutation Decreases Overall Survival After Optimal Cytoreductive Surgery and Hyperthermic Intraperitoneal Chemotherapy of Colorectal Peritoneal Metastasis: A Modification Proposal of the Peritoneal Surface Disease Severity Score" a la revista Annals of Surgical Oncology.

La cirurgia citoreductora (CCT) i la quimioteràpia hipertèrmica intraperitoneal (HIPEC) són actualment els tractaments més acceptats per a la metàstasi peritoneal en el càncer colorectal. Els criteris de selecció restrictiva era esencial per obtenir els millors beneficis de supervivència per aquest complexe procediment. El sistema de puntuació més estesa per a la selecció de pacients, el peritoneal surface disease severity score (PSDSS), no inclou els factors biològics actuals que es coneixen com influents en el pronòstic. Es va investigar l'impacte d'incloure l'estatus mutacional RAS en els criteris de selecció per aquests pacients.

Referència de l'article
Arjona-Sanchez A, Rodriguez-Ortiz L, Baratti D, Schneider MA, Gutiérrez-Calvo A, García-Fadrique A, et al. RAS Mutation Decreases Overall Survival After Optimal Cytoreductive Surgery and Hyperthermic Intraperitoneal Chemotherapy of Colorectal Peritoneal Metastasis: A Modification Proposal of the Peritoneal Surface Disease Severity Score. Ann Surg Oncol. 2019:1-10. doi: 10.1245/s10434-019-07378-9. PubMed PMID: 31111351

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]