Categoria: Estudis i projectes

Prevalença i importància del bloc interatrial en la síndrome Takotsubo

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1332El Servei de Cardiologia de l'Hospital de Manacor ha participat en un article sobre la prevalença i importància del bloc interatrial en la síndrome Takotsubo. També hi han participat l'Hospital General Universitario Gregorio Marañón, l'Hospital Clínico San Carlos, el Complejo Hospitalario de Navarra, el Hospital de Sant Pau, l'Hospital Universitario de Salamanca, el Complejo Hospitalario de Albacete i l'Hospital Joan XXIII.

Alberto Pérez Castellanos, cardiòleg de l'Hospital de Manacor, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Prevalence and Significance of Interatrial Block in Takotsubo Syndrome (from the RETAKO Registry)" a la revista The American Journal of Cardiology.

El bloc interatrial (BIA) representa un retard de conducció entre àuries dreta i esquerra i s'associa amb una augment del risc de fibrilació i ictus. BIA no s'ha avaluat prèviament en pacients amb síndrome Takotsubo (TS). L'objectiu era descriure la prevalença i importància pronòstica del BIA en pacients amb TS.

Referència de l'article
Martín-Demiguel I, Núñez-Gil IJ, Pérez-Castellanos A, Vedia O, Uribarri A, Durán-Cambra A, et al. Prevalence and Significance of Interatrial Block in Takotsubo Syndrome (from the RETAKO Registry). Am J Cardiol. 18 març 2019. doi: 10.1016/j.amjcard.2019.03.028. PubMed PMID: 30987829

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Homes passejant / CC0 1.0 Universal ]