Categoria: Estudis i projectes

Anàlisi del conjunt de dades de l'estudi Euro-DEN Plus sobre convulsions com a complicació de l'ús de drogues recreatives

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr647La Unitat de Toxicologia del Servei d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en una anàlisi del conjunt de dades de l'estudi Euro-DEN Plus sobre convulsions com a complicació de l'ús de drogues recreatives. També hi van participar el Guy's and St Thomas' NHS Foundation Trust and King's Health Partners, el King's College London, la University College London, l'Oslo University Hospital i l'European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction (EMCDDA).

Christopher Yates Bailo, metge d'urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Seizures as a complication of recreational drug use: Analysis of the Euro-DEN Plus data-set" a la revista NeuroToxicology.

Les convulsions es coneixen com una complicació potencialment greus en el consum de drogues recratives. Aquest estudi examina una gran quantitat de dades internacionals de presentacions als departaments d'urgències amb toxicitat aguda per drogues recreatives, l'European Drug Emergencies Plus (Euro-DEN Plus) Network, per comparar presentacions amb convulsions i sense i estimar la incidència i drogues associades.

Referència de l'article
Wolfe, C. E., Wood, D. M., Dines, A., Whatley, B. P., Yates, C., Heyerdahl, F., … Dargan, P. I. (2019). Seizures as a complication of recreational drug use: Analysis of the Euro-DEN Plus data-set. NeuroToxicology, 73: 183-187. doi: 10.1016/j.neuro.2019.04.003. PubMed PMID: 30974132

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]