Categoria: Estudis i projectes

Transcateterisme mitral simultani i substitució valve-in-valve tricúspide

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr1009El Servei de Cirurgia Cardíaca i Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha publicat un cas sobre el transcateterisme mitral simultani i substitució valve-in-valve tricúspide.

Guillermo Ventosa Fernández, Laura VidalR, Ruben F.Tarrio i Jose Ignacio Saez de Ibarra, cirurgians cardíacs de  l'Hospital Universitari Son Espases; i Alfredo Gómez, Vicente Peral, cardiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Simultaneous transcatheter mitral and tricuspid valve in valve replacement" a la revista The Annals of Thoracic Surgery.

Després de la popularització de la substitució del transcateterisme aòrtic valve-in-vale, el valve-in-vale ha augmentat la seva execució per biopròtesis fallides o anells anuloplàstics. En la posició tricúspide, a pesar de la poca experiència, valve-in-vale també es converteixen en una alternativa d'alt risc per refer la cirurgia tricúspide. Es mostra un cas de pacient amb dues fallades de les biopròtesis mitral i tricúspida, les quals es varen tractar amb èxit amb una transaxial mitral simultània i substitució tricúspide transjugular percutània valve-in-valve.

Referència de l'article
Ventosa-Fernandez, G., Vidal, L., Tarrio, R. F., Gomez, A., Peral, V., & Saez de Ibarra, J. I. (2019). Simultaneous transcatheter mitral and tricuspid valve in valve replacement. The Annals of Thoracic Surgery. doi: 10.1016/j.athoracsur.2019.02.032. PubMed PMID: 30635683

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Electrocardiograma / CC0 1.0 Universal ]