Categoria: Estudis i projectes

Trastorns de l'apetit en pacients en tractament per diàlisi peritoneal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr14El Servei de Nefrologia de l'Hospital Can Misses ha participat en un estudi sobre el rol dels trastorns en l'apetit en la diàlisi peritoneal en les anormalitats en el metabolisme de la glucosa, alliberament de pèptids relacionats amb l'apetit i citocines proinflamatòries. També hi han participat la Universidad Autónoma de Zacatecas, l'Hospital Universitario la Paz, Universidad Nacional Autónoma de Honduras,Hospital da Costa-Burela, Consejo Superior de Investigaciones Científicas-Universidad Autónoma de Madrid.

Mario A. Pavone, nefròleg de l'Hospital Can Misses, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Abnormalities in Glucose Metabolism, Appetite-Related Peptide Release, and Pro-inflammatory Cytokines Play a Central Role in Appetite Disorders in Peritoneal Dialysis" a la revista Frontiers in physiology.

Els trastorns de l'apetit són freqüents i poc estudiats en pacients de diàlisi peritoneal (DP) i són associats amb la malnutrició i complicacions cardiovasculars. L'objectiu era investigar la relació entre la resistència de la insulina urèmica, citocines proinflamatòries i alliberament de pèptids relacionats amb l'apetit en trastorns relacionats amb l'alimentació en pacients de DP.

Referència de l'article
Miranda-Mendizabal A, Castellví P, Parés-Badell O, Alayo I, Almenara J, Alonso I, et al. Gender differences in suicidal behavior in adolescents and young adults: systematic review and meta-analysis of longitudinal studies. Int J Public Health. 12 gener 2019. doi: 10.3389/fphys.2019.00630. PubMed PMID: 31191339.
Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Fruita al mercat / CC BY-NC-SA 4.0]