Categoria: Estudis i projectes

Origen genètic dels desencadenants de desequilibri àcid-base del dany mitocondrial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr20El Servei de Gastroenterologia de l'Hospital Comarcal d'Inca i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi liderat pel CNIO, sobre l'origen genètic dels desencadenants de desequilibri àcid-base del dany mitocondrial que explicaria la resposta autoimmune i condueix als tumors neuroendocrins gàstrics. També hi han participat el CNIO, el CIBERER i el CEINGE-Biotecnologie Avanzate.

José Reyes, gastroenteròleg de l'Hospital Comarcal d'Inca, investigador membre del Grup Multidisciplinar d'Oncologia Traslacional de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "A genetic origin for acid-base imbalance triggers the mitochondrial damage that explains the autoimmune response and drives to gastric neuroendocrine tumours" a la revista Gastric Cancer.

Els tumors gàstrics neuroendocrins tipus I (gNETs) sorgeixen de la hipergastinèmia en pacients amb gastritis atròfica autoimmune crònica. D'acord amb el model clàssic, el H+/K+ ATPase gàstric era l’autorentigen causant reconegut per les cèl·lules T CD4+ en un escenari autoimmune crònic que segrega IL-17 i es correlaciona amb l'atròfia amb la cèl·lula parietal (CP), el qual duu a l'aclorhidria gàstrica i augmenta el risc de neoplàsies gàstriques. Malgrat això, el mecanisme pel qual la resposta inflamatòria es correlaciona amb l'atròfia de la CP no està clarament definida.

Referència de l'article
Benítez J, Marra R, Reyes J, Calvete O. A genetic origin for acid-base imbalance triggers the mitochondrial damage that explains the autoimmune response and drives to gastric neuroendocrine tumours. Gastric Cancer. 27 de junio de 2019. doi: 10.1007/s10120-019-00982-4. PubMed PMID: 31250150

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Ciclistes / CC BY-NC-SA 4.0]