Categoria: Estudis i projectes

Maneig de la hiperglucèmia amb fàrmacs no insulínics en pacients adults amb DM2

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins epr616El Centre de Salut d'Escola Graduada ha participat en la publicació d'un article sobre el maneig de la hiperglucèmia amb fàrmacs no insulínics en pacients adults amb diabetis tipus 2. També hi han participat diferents centres espanyols.

Escarlata Angullo Martínez, metgessa de medicina familiar i comunitària del CS d'Escola Graduada, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Manejo de la hiperglucemia con fármacos no insulínicos en pacientes adultos con diabetes tipo 2" a la revista Atención Primaria.

L'adequat tractament de la diabetis mellitus tipus2 (DM2) inclou l'alimentació saludable i l'exercici (150min/setmana) com a pilars bàsics. Per al tractament farmacològic, la metformina és el fàrmac d'elecció inicial, excepte contraindicació o intolerància; en cas de mal control, es disposa de 8 famílies terapèutiques (6 orals i 2 injectables) com a possibles combinacions. Es presenta un algorisme i unes recomanacions per al tractament de la DM2.

Referència de l'article
Álvarez-Guisasola F, Orozco-Beltrán D, Cebrián-Cuenca AM, Ruiz Quintero MA, Angullo Martínez E, Ávila Lachica L, et al. Manejo de la hiperglucemia con fármacos no insulínicos en pacientes adultos con diabetes tipo 2. Atención Primaria. juliol 2019;S0212656719302197. doi: 10.1016/j.aprim.2019.05.014. Text complet.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital de Manacor]