Categoria: Estudis i projectes

Tractament antimicrobià domiciliari endovenós

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la guia de la Societat Espanyola de Malalties Infeccioses i Microbiologia Clínica i la Societat Espanyola d'Hospitalització a Domicili sobre el tractament antimicrobià domiciliari endovenós. També hi han participat diferents centres espanyols.

Elena Delgado Mejía, metgessa de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Resumen ejecutivo del tratamiento antimicrobiano domiciliario endovenoso: guía de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica y la Sociedad Española de Hospitalización a Domicilio" a la revista Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica.

Els programes de tractament antibiòtic domiciliari endovenós (TADE) permeten iniciar o completar el tractament antimicrobià per via endovenosa de pràcticament qualsevol classe d'infecció en el domicili, sempre que es realitzi una selecció del pacient acord al tipus de programa de TADE que es disposa. Encara que hi ha aspectes del maneig clínic de les infeccions en el domicili que són superposables en la majoria dels casos a la realitzada en l'hospitalització convencional (selecció de l'antibioteràpia, durada del tractament, etc.), existeixen nombrosos aspectes que són específics d'aquesta modalitat assistencial. Resulta imprescindible conèixer-los perquè el TADE segueixi sent igual d'eficaç i segur que l'hospitalització convencional. L'objectiu d'aquesta guia clínica és per tant, proporcionar recomanacions basades en l'evidència, realitzades per experts per homogeneïtzar la pràctica clínica d'aquesta modalitat assistencial i contribuir al fet que s'incrementi progressivament el nombre de pacients que poden ser atesos i rebre tractament endovenós en el seu propi domicili.

Referència de l'article
López Cortes LE, Mujal Martinez A, Fernandez Martinez de Mandojana M, Martin N, Gil Bermejo M, Sola Aznar J, et al. Resumen ejecutivo del tratamiento antimicrobiano domiciliario endovenoso: guía de la Sociedad Española de Enfermedades Infecciosas y Microbiología Clínica y la Sociedad Española de Hospitalización a Domicilio. Enferm Infec Microbiol Clin. 2019;37(6):405-9. doi: 10.1016/j.eimc.2018.03.012. PubMed PMID: 29784453

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Infermera d'atencio a domicili: administració de medicació / CC BY-NC-SA 4.0]