Categoria: Estudis i projectes

Estudi EpidemIBD sobre la malaltia intestinal inflamatòria a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Gastroenterologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en el disseny i racionalització d'un estudi a gran escala sobre malaltia intestinal inflamatòria a  Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Daniel Ginard, gastroenteròleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "EpidemIBD: rationale and design of a large-scale epidemiological study of inflammatory bowel disease in Spain" a la revista Therapeutic Advances in Gastroenterology.

La malaltia inflamatòria intestinal (MII) és associada a una considerable càrrega per al pacient i la societat. Malgrat això, les dades actuals sobre la incidència de la MII i la càrrega són limitades degut a l'escassetat d'estudis epidemiològics nacionals, dissenys heterogenis i baix nombre de participació de centres i grandària de la mostra. L'estudi EpidemIBD és una investigació a gran escala per donar una avaluació precisa de la incidència de la MII a Espanya, així com els patrons de tractament i resultats.

Referència de l'article
Chaparro M, Barreiro-de Acosta M, Benítez JM, Cabriada JL, Casanova MJ, Ceballos D, et al. EpidemIBD: rationale and design of a large-scale epidemiological study of inflammatory bowel disease in Spain. Therap Adv Gastroenterol. 21 maig 2019. doi: 10.1177/1756284819847034. PubMed PMID: 31205485. Text complet.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / dones esperant / CC BY-NC-SA 4.0]