Categoria: Estudis i projectes

Efectivitat i adherència de la psicoteràpia administrada per telèfon

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca han participat en la publicació d'una revisió sistemàtica i metanàlisi de l'efectivitat i adherència de la psicoteràpia administrada per telèfon per a la depressió. També hi han participat el IUNICS, la RedIAPP i el CIBERESP.

Adoración Castro, Margalida Gili, Miquel Roca i Maria Ángeles Pérez-Ara, investigadores de l'IdISBa; i Ignacio Ricci-Cabello, investigador de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Effectiveness and adherence of telephone-administered psychotherapy for depression: A systematic review and meta-analysis" a la revista Journal of Affective Disorders.

L'objectiu d'aquesta revisió sistemàtica era avaluar l'efectivitat de la psicoteràpia administrada per telèfon per a la depressió en adults comparat amb les condicions de control o altres tractaments actius i determinar l'adherència a la psicoteràpia administrada per telèfon.

Referència de l'article
Castro A, Gili M, Ricci-Cabello I, Roca M, Gilbody S, Perez-Ara MÁ, et al. Effectiveness and adherence of telephone-administered psychotherapy for depression: A systematic review and meta-analysis. J Affect Disord. 2019;260:514-26. doi: 10.1016/j.jad.2019.09.023. PubMed PMID: 31539688.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pxhere / Telephone / CC-by-sa-0.0]