Categoria: Estudis i projectes

Desafiament de la susceptibilitat antimicrobiana de la resistència durant tractament d'infecció nosocomial causada per un clon ST175

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia i la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'un estudi sobre el desafiament de la susceptibilitat antimicrobiana i l'evolució de la resistència durant el tractament d'una infecció nosocomial a llarg termini causada per un clon de Pseudomonas aeruginosa ST175. També hi han participat el Complexo Hospitalario Universitario A Coruña, Hospital Universitario Puerta del Mar, Universidade de Santiago de Compostela i la Universidad de Cádiz.

Pablo Fraile-Ribot, Gabriel Cabot i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, van participar en la publicació de l'article amb el títol "Challenging Antimicrobial Susceptibility and Evolution of Resistance (OXA-681) during Treatment of a Long-Term Nosocomial Infection Caused by a Pseudomonas aeruginosa ST175 Clone" a la revista Antimicrobial Agents and Chemotherapy.

La selecció de mutacions d’espectre estès en oxacilinases d’espectre estret (per exemple OXA-2 i OXA-10) és un mecanisme emergent per al desenvolupament de la resistència in vivo al ceftolona-tazobactam i ceftazidima-avibactam en detecció de Pseudomonas aeruginosa, per tant, la detecció d'aquests enzims desafiants sembla fonamental per prevenir la falla clínica, però la complexa plasticitat fenotípica exhibida per aquesta espècie sovint pot conduir a la seva subestimació.

Referència de l'article
Arca-Suárez J, Fraile-Ribot P, Vázquez-Ucha JC, Cabot G, Martínez-Guitián M, Lence E, et al. Challenging Antimicrobial Susceptibility and Evolution of Resistance (OXA-681) during Treatment of a Long-Term Nosocomial Infection Caused by a Pseudomonas aeruginosa ST175 Clone. Antimicrob Agents Chemother. octubre 2019;63(10). doi: 10.1128/AAC.01110-19. PubMed PMID: 31383659.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Pixnio / Médico de laboratorio / Dominio público CCO]