Categoria: Estudis i projectes

Ús segur del riboflavin i transfusions de plaquetes tractades amb llum UV en neonats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i l'Hospital Universitari Son Espases han publicat un article sobre l'ús segur del riboflavin i transfusions de plaquetes tractades amb llum UV en infants durant un periode de 5 anys enfocat en neonats.

Teresa Jiménez Marco i Enric Girona Llobera, facultatius de la Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears i investigadors de l'IdISBa; i Marta García Recio, facultativa de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Use and safety of riboflavin and UV light-treated platelet transfusions in children over a five-year period: focusing on neonates" a la revista Transfusion.

Hi ha molt pocs informes publicats sobre l’ús i la seguretat de la tecnologia de reducció de patògens (TRP) basada en riboflavina i llum UV per a la transfusió de plaquetes (TPQ) en infants.

Es varen dur a terme dues parts a l'estudi:

    1. Un estudi investigant la seguretat de les TPQ tractades amb riboflavin i llum UV-TRP a 379 infants i 1.980 adults durant un període de 5 anys.
    2. Un estudi observacional avaluant l'eficàcia de l'ús del TPQ en 132 neonats transfusos amb TRP tractat amb TPQ comparat amb 99 neonats que rebien TPQ estàndard durant dos periodes de 5 anys.
Referència de l'article
Jimenez-Marco T, Garcia-Recio M, Girona-Llobera E. Use and safety of riboflavin and UV light-treated platelet transfusions in children over a five-year period: focusing on neonates. Transfusion. 2019;59(12):3580-8. doi: 10.1111/trf.15538. PubMed PMID: 31587287.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Banc de Sang i Teixits]