Categoria: Estudis i projectes

Resistència a β-lactàmics mediada per AmpC a Pseudomonas aeruginosa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Microbiologia i la Unitat d'Investigació de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre els diferents camins i senyals moleculars que governen la resistència als antibiòtics β-lactàmics mitjançada per AmpC a Pseudomonas aeruginosa. També hi han participat l'Umeå Centre for Microbial Research, el Centro de Biología Molecular Severo Ochoa i la University of Florida.

Gabriel Torrens, Bartolomé Moyà, Carlos Juan i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Regulation of AmpC-Driven β-Lactam Resistance in Pseudomonas aeruginosa: Different Pathways, Different Signaling" a la revista MySystems.

La hiperproducció de la β-lactamasa cromosòmica AmpC és el principal mecanisme que causa resistència a β-lactàmics a l'espècie Pseudomonas aeruginosa, un dels patògens oportunistes líders causants d'infeccions nosocomials agudes i cròniques en pacients amb malalties respiratòries de base. En l'escenari actual de l'escassetat de fàrmacs antipseudomònics efectius, és essencial comprendre els mecanismes moleculars que possibiliten la producció d'AmpC per a la llarga poder desenvolupar noves teràpies contra aquest temible patogen. Precisament en aquest context, aquest article suposa una passa definitiva per comprendre la biologia de la resistència de l'esmentat patogen.

Referència de l'article
Torrens G, Hernández SB, Ayala JA, Moya B, Juan C, Cava F, et al. Regulation of AmpC-Driven β-Lactam Resistance in Pseudomonas aeruginosa : Different Pathways, Different Signaling. Whiteson KL, editor. mSystems. 2019;4(6):e00524-19. doi: 10.1128/mSystems.00524-19. PubMed PMID: 31796566.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Janice Haney Carr / Pseudomonas / public domain]