Categoria: Estudis i projectes

La morfina en rates adolescents indueix signes emocionals negatius i neurotoxicitat després de la retirada: Diferències entre sexes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup d'investigació de Neurofarmacologia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i del IUNICS a la Universitat de les Illes Balears ha publicat un article sobre com la morfina en rates adolescents indueix signes emocionals negatius durant la retirada aparellats amb neurotoxicitat selectivament en rates mascle.

Fernando Jiménez-Romero, Cristian Bis-Humbert i M. Julia García-Fuster, investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Adolescent morphine induces emotional signs of withdrawal paired with neurotoxicity selectively in male rats: Female resilience" a la revista Neuroscience Letters.

Aquest estudi avaluava les conseqüències immediates i persistents de l'exposició a morfina en rates durant l'etapa adolescent tant a nivell conductual (per exemple, signes emocionals negatius) com neuroquímic (per exemple, signes de neurotoxicitat) amb una perspectiva de sexe.

Referència de l'article
Jiménez-Romero F, Bis-Humbert C, García-Fuster MJ. Adolescent morphine induces emotional signs of withdrawal paired with neurotoxicity selectively in male rats: Female resilience. Neuroscience Letters. 2020;715:134625. doi: 10.1016/j.neulet.2019.134625. PubMed PMID: 31523756.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Janet Stephen / Wistar Rat / CC BYND2.0]