Categoria: Estudis i projectes

Desenvolupament d'hidrogels plasmònics fets amb quitosà mitjançant el creixement bioinspirat de nanopartícules

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre el desenvolupament d'hidrogels plasmònics fets amb quitosà mitjançant el creixement bioinspirat de nanopartícules. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears.

Roberto de la Rica, investigador de l'IdISBa i membre del Grup Multidisciplinar de Sèpsia ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Development of Plasmonic Chitosan–Squarate Hydrogels via Bioinspired Nanoparticle Growth" a la revista Biomacromolecules.

S'informa del creixement bioinspirat de nanopartícules d'or (GNPs) en hidrogels biocompatibles per desenvolupar materials plasmònics híbrids. El nou hidrogel (CS-Sq) es prepara de quitosà i dietilesquarat i és format mitjançant interaccions no covalents que augmenten entre els derivats de l'àcid esquàric iònic format in situ i el quitosà. És interessant que, quan l'hidrogel es prepara en presència de HAuCl4, s'obtenen GNPs amb talles controlades entre 15 i 50 nm, i que es troben distribuïdes homogèniament dins els hidrogels plasmònics (GNPs-CS-Sq).

Referència de l'article
Castellanos E, Soberats B, Bujosa S, Rotger C, de la Rica R, Costa A. Development of Plasmonic Chitosan–Squarate Hydrogels via Bioinspired Nanoparticle Growth. Biomacromolecules. Gen 2020. doi: 10.1021/acs.biomac.9b01635. PubMed PMID: 31880918.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Universitat de les Illes Balears]