Categoria: Estudis i projectes

Paper de la personalitat, símptomes depressius i altres variables psicosocials en la predicció de les idees suïcides en el postpart

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Psiquiatria de l'Hospital Universitari Son Espases com a membre del Grup de Neurofisiologia del son i dels ritmes biològics de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre el paper de la personalitat, símptomes depressius i altres variables psicosocials en la predicció de les idees suïcides en el postpart. També hi han participat diferents centres espanyols.

Francesca Cañellas, psiquiatra de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora del Grup de Neurofisiologia del son i dels ritmes biològics de l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "The role of personality dimensions, depressive symptoms and other psychosocial variables in predicting postpartum suicidal ideation: a cohort study" a la revista Archives of Women's Mental Health.

La suïcidabilitat s’ha associat a neurotisme i psicotisme, però no s’ha analitzat el seu paper durant el període perinatal. S'analitzen l'associació entre dimensions de la personalitat, símptomes depressius i altres variables psicosocial en idees suïcides durant el postpart.

Referència de l'article
Gelabert E, Gutierrez-Zotes A, Navines R, Labad J, Puyané M, Donadon MF, et al. The role of personality dimensions, depressive symptoms and other psychosocial variables in predicting postpartum suicidal ideation: a cohort study. Arch Womens Ment Health. Des 2019. doi: 10.1007/s00737-019-01007-w. PubMed PMID: 31802248.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Ariadna Creus i Àngel García. CCIIC]