Categoria: Estudis i projectes

Estudi ISAACC

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Grup de Síndromes d'Apnees i Hipoapnees de la Son (SAHS) que té membres del Servei de Pneumologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat an la publicació de l'estudi ISAACC sobre l'efecte de l'apnea obstructiva de la son i el seu tractament amb la pressió positiva contínua de la via aèria en la prevalença dels esdeveniments cardiovascular en pacients amb síndrome coronària aguda. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonia Barceló del Servei de Anàlisis Clíniques i Investigadora de l'IdISBA i Mónica de la Peña, pneumòloga de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadora de l'IdISBa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Effect of Obstructive Sleep Apnoea and Its Treatment With Continuous Positive Airway Pressure on the Prevalence of Cardiovascular Events in Patients With Acute Coronary Syndrome (ISAACC Study): A Randomised Controlled Trial" a la revista The Lancet Respiratory Medicine.

Malgrat la millora en el pronòstic de la síndrome coronària aguda (SCA), encara es manté la morbiditat i la mortalitat important. Es volia avaluar l'efecte de l'apnea obstructiva de la son (AOS) i el seu tractament amb pressió positiva contínua de la via aèria en l'evolució clínica de pacients amb SCA.

Referència de l'article
Sánchez-de-la-Torre M, Sánchez-de-la-Torre A, Bertran S, Abad J, Duran-Cantolla J, Cabriada V, et al. Effect of obstructive sleep apnoea and its treatment with continuous positive airway pressure on the prevalence of cardiovascular events in patients with acute coronary syndrome (ISAACC study): a randomised controlled trial. Lancet Respir Med. Des 2019. doi: 10.1016/S2213-2600(19)30271-1. PubMed PMID: 31839558.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Betsssssy / Sleeping fine / CC-by-sa-3.0 de]