Categoria: Estudis i projectes

Síntesi assistida amb ferro de nanopartícules petites de plata altament monodispersades i magnètiques, estabilitzades en el citrat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) ha participat en la publicació d'un estudi sobre la síntesi assistida amb ferro de nanopartícules petites de plata altament monodispersades i magnètiques, estabilitzades en el citrat. També hi han participat el CINBIO, la Universitat Rovira i Virgili i la Universidade de Vigo.

Roberto de la Rica, investigador de l'IdISBa i membre del Grup Multidisciplinar de Sèpsia ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Iron-Assisted Synthesis of Highly Monodispersed and Magnetic Citrate-Stabilized Small Silver Nanoparticles" a la revista The Journal of Physical Chemistry C.

Es presenta un acostament amb un enfocament ascendent per a la fabricació de nanopartícules esfèriques petites i homogènies de plata, amb amb mides de diàmetre mitjà que oscil·len entre 10 i 30 nm i les ressonàncies plasmàniques associades situades entre 390 i 410 nm. El mètode presentat es basa en l’ús de petites quantitats de Fe(III) com el dopant de plata durant el procés de creixement, el qual permet la producció de nanopartícules molt homogènies (desviacions estàndards 6%). La caracterització dels materials obtinguts amb espectroscòpia de dispersió Raman millorada en superfície mostra propietats de millora òptica similars o, fins i tot, millors que les observades amb nanopartícules de plata estàndard. A més, aquests nanomaterials nobles també estan avalats amb una funcionalitat magnètica intrínseca.

Referència de l'article
Blanco-Formoso M, Turino M, Rivas-Murias B, Guerrini L, Shavel A, de la Rica R, et al. Iron Assisted Synthesis of Highly Monodisperse and Magnetic Citrate-stabilized Small Silver Nanoparticles. J Phys Chem C. Gen 2020.doi: 10.1021/acs.jpcc.9b10606.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

es[Font: Bibliosalut]

[Foto: IdISBa]