Categoria: Estudis i projectes

Revisió sistemàtica sobre la violència a les dones i la salut perinatal

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca han participat en una revisió sistemàtica sobre la violència a les dones i la salut perinatal. També hi han participat el CIBERESP, l'Escuela Andaluza de Salud Pública, la Universitat de València i el FISABIO.

Ignacio Ricci-Cabello, investigador de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca i l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Intimate Partner Violence and Perinatal Health: A Systematic Review" a la revista BJOG.

La violència física, psicològica i sexual per part del company (VC) s'ha descrit en la literatura en diferents tipus de VC experimentada per dones durant l'embaràs a tot el món. L'objectiu era revisar i resumir sistemàticament l'evidència empírica entre els vincles entre la VC durant l'embaràs i la salut perinatal en mares i fetus/neonats.

Referència de l'article
Pastor-Moreno G, Ruiz-Pérez I, Henares-Montiel J, Escribà-Agüir V, Higueras-Callejón C, Ricci-Cabello I. Intimate partner violence and perinatal health: a systematic review. BJOG. Gen 2020. doi: 10.1111/1471-0528.16084. PubMed PMID: 31912613.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Susan / Pregnant / CC BY­ND 2.0]