Categoria: Estudis i projectes

Beneficis del mindfulness en dones embarassades

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Salut Mental de l'Hospital Universitari Son Espases, la Unitat de Pediatria del Centre de Salut de la Vileta i el Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació d'un article sobre els beneficis del mindfulness en dones embarassades. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears.

Lydia Gómez-Sánchez, psicòloga de l'Hospital Universitari Son Espases; Sergio Verd, pediatra del CS de la Vileta; i Ana Filgueira i Esther Cardo, pediatres de l'Hospital Universitari Son Llàtzer; junt amb Gloria García de la Banda i Mateu Servera, professors de psicologia de la Universitat de les Illes Balears, han publicat l'article amb el títol "Beneficios del mindfulness en mujeres embarazadas" a la revista Medicina (Buenos Aires).

L'objectiu del treball és revisar els resultats publicats fins a la data sobre l'efecte del mindfulness en la salut mental perinatal, concretament de les intervencions realitzades durant l'embaràs, dins del marc d'un projecte d'investigació de l'IdISBa, en el qual s'aplicarà un programa de mindfulness adaptat a l'etapa perinatal de les dones embarassades que voluntàriament desitgin participar. La durada del programa serà de dos mesos durant l'embaràs i els beneficis esperats de la participació en aquest programa són millorar l'estat emocional matern durant l'embaràs i el postpart contribuint així a una major satisfacció amb la maternitat, a millorar el vincle mare-bebè i el desenvolupament evolutiu del nounat.

Referència de l'article
Gómez-Sánchez L, García-Banda G, Servera M, Verd S, Filgueira A, Cardo E. Beneficios del mindfulness en mujeres embarazadas. Medicina (B Aires). 2020;80 Suppl 2:47-52. PubMed PMID: 32150713.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Sara Farràs]