Categoria: Estudis i projectes

Registre RELINF del grup GELTAMO

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en un projecte del grup GELTAMO sobre el registre RELINF que analitza l'epidemiologia potencial sobre les neoplàsies limfoides a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; i Raquel del Campo, hematòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, han participat en la publicació de l'article amb el títol "RELINF: prospective epidemiological registry of lymphoid neoplasms in Spain. A project from the GELTAMO group" a la revista Annals of Hematology.

Els limfomes són un gran grup heterogeni de neoplàsies amb característiques ben definides i aquesta heterogeneïtat remarca la importància de les dades epidemiològiques. El coneixement de l'epidemiologia local és essencial per optimitzar els recursos, el disseny d'assajos clínics i identificar entitats minoritàries. Tenint en compte que hi ha poques dades epidemiològiques publicades sobre el limfoma a Espanya, el Grup Espanyol del Limfoma i de Trasplantament Medul·la Òssia Autòloga va crear el projecte RELINF. L'objectiu d'aquest projecte és determinar les freqüències i distribució de neoplàsies limfoides a Espanya i analitzar la supervivència.

Referència de l'article
Bastos-Oreiro M, Muntañola A, Panizo C, Gonzalez-Barca E, de Villambrosia SG, Córdoba R, et al. RELINF: prospective epidemiological registry of lymphoid neoplasms in Spain. A project from the GELTAMO group. Ann Hematol. abril 2020;99(4):799-808. doi: 10.1007/s00277-020-03918-6. PubMed PMID: 32076827.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: unsplash.com / City people walking blur / CC-by-sa-2.0]