Categoria: Estudis i projectes

Avaluació de la combinació de trabectedin i radioteràpia per sarcoma del teixit blan metastàtic

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis d'Hematologia, Oncologia i Radioteràpia de l'Hospital Universitari Son Espases han participat en un assaig clínic sobre l'avaluació de la seguretat i eficàcia de la combinació de trabectedin i radioteràpia de dosi baixa per pacients amb sarcoma del teixit blan metastàtic. També hi han participat diferents centres espanyols i francesos.

Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; Pablo Luna, oncòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; i Ignacio Alastuey, radiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Assessment of Safety and Efficacy of Combined Trabectedin and Low-Dose Radiotherapy for Patients With Metastatic Soft-Tissue Sarcomas: A Nonrandomized Phase 1/2 Clinical Trial" a la revista JAMA Oncology.

Les combinacions terapèutiques actives, com el trabectedin i radioteràpia, ofereixen una resposta potencial alta en el tractament de segona línia dels sarcomes dels teixits blans. La resposta dimensional pot ser rellevant tant per l'alleujament dels símptomes com la supervivència. L'objectiu era avaluar l'ús combinat del trabectedin i la radioteràpia en el tractament de pacients amb sarcomes metastàtics progressius de teixits blans.

Referència de l'article
Martin-Broto J, Hindi N, Lopez-Pousa A, Peinado-Serrano J, Alvarez R, Alvarez-Gonzalez A, et al. Assessment of Safety and Efficacy of Combined Trabectedin and Low-Dose Radiotherapy for Patients With Metastatic Soft-Tissue Sarcomas: A Nonrandomized Phase 1/2 Clinical Trial. JAMA Oncol. 20 febrer 2020. doi: 10.1001/jamaoncol.2019.6584. PubMed PMID: 32077895.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]