Categoria: Estudis i projectes

Disminució de la sensibilitat en rates adolescents versus rates adultes als efectes antidepresius del cannabidiol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El grup de Neurofarmacologia de l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) i del IUNICS, i la Universitat de les Illes Balears han publicat un article sobre disminució de la sensibilitat en rates adolescents versus rates adultes als efectes antidepressius del cannabidiol.

Cristian Bis-Humbert, Rubén García-Cabrerizo i M. Julia García-Fuster, investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Decreased Sensitivity in Adolescent Versus Adult Rats to the Antidepressant-Like Effects of Cannabidiol" a la revista Psychopharmacology.

El cannabidiol és un fitocannabinoide no psicoactiu amb gran potencial terapèutic en diversos trastorns psiquiàtrics; malgrat això, s'ha constatat principalment el seu potencial antidepressiu en rates adultes. Es volia comparar la resposta antidepressiva induïda pel cannabiol en rates adolescents i adultes i la possible modul·lació paral·lela de la neurogènesi hipocampal.

Referència de l'article
Bis-Humbert C, García-Cabrerizo R, García-Fuster MJ. Decreased sensitivity in adolescent versus adult rats to the antidepressant-like effects of cannabidiol. Psychopharmacology (Berl). Febrer 2020. doi: 10.1007/s00213-020-05481-4. PubMed PMID: 31523756.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Janet Stephen / Wistar Rat / CC BYND2.0]