Categoria: Estudis i projectes

Associació del genoma VKORC1 i CYP2C9 en la dosi d'acenocoumarol, recurrència d'ictus i hemorràgia intracranial

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Neurologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en un estudi sobre l'associació del genoma VKORC1 i CYP2C9 en la dosi d'acenocoumarol, recurrència d'ictus i hemorràgia intracranial. També hi han participat diferents centres espanyols.

Silvia Tur, neuròloga de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Genome-Wide Association Study of VKORC1 and CYP2C9 on Acenocoumarol Dose, Stroke Recurrence and Intracranial Haemorrhage in Spain" a la revista Scientific Report.

L'acenocumarol és un anticoagulant oral amb variacions interindividuals significants. Variants en CYP2C9 i VKORC1 s'ha associat amb el manteniment de dosi de l'acenocumarol. Es va analitzar si algun dels 49 polimorfismes en CYP2C9 i VKORC1 prèviament associat amb dosi de manteniment d'acenocumarol en un estudi d'associació de tot el genoma en una població holandesa s'associen en una recurrència d'accident cerebrovascular, hemorràgia intracranial i manteniment de la dosi d'acenocumarol en una població espanyola.

Referència de l'article
Cullell N, Carrera C, Muiño E, Torres-Aguila N-P, Cárcel-Márquez J, González-Sánchez J, et al. Genome-Wide Association Study of VKORC1 and CYP2C9 on acenocoumarol dose, stroke recurrence and intracranial haemorrhage in Spain. Sci Rep. 2020;10(1):2806. doi: 10.1038/s41598-020-59641-9. PubMed PMID: 32071341.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]