Categoria: Estudis i projectes

Associació entre la PFS2 i supervivents totals en càncer de pròstata metastàtic resistent a la castració

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Oncologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer ha participat en un article sobre l'associació entre la supervivència promig sense progressió (PFS2) i supervivents totals en càncer de pròstata metastàtic resistent a la castració. També hi han participat diferents centres espanyols.

Belén González, oncòloga de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Association Between Second Progression-free Survival (PFS2) and Overall Survival in Metastatic Castration-resistant Prostate Cancer" a la revista European Urology.

No hi ha establerta una teràpia de primera línia per al càncer de pròstata metastàtic resistent a la castració (mCRPC) sobre la base d'una eficàcia superior. Teràpia prèvia, perfils de toxicitat i preferències dels facultatius i pacients influeixen en la selecció de l'agent. Degut a la escassesa de dades prospectives sobre l'activitat en la segunda i tercera línia, no s'ha definit una seqüència òptima de tractament. El coneixement actual és basat en uns quants estudis retrospectius amb un risc de bias inherent, pel que la interpretació de dades de supervivència és limitada per a població heterogènia i també el paper de les subseqüents línies.

Referència de l'article
Lorente D, Castro E, Lozano R, Puente J, Romero-Laorden N, Rodríguez-Vida A, et al. Association Between Second Progression-free Survival (PFS2) and Overall Survival in Metastatic Castration-resistant Prostate Cancer. Eur Urol. 3 març 2020. doi: 10.1016/j.eururo.2020.02.025. PubMed PMID: 32143923.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Homes corrent / CC BY-NC-SA 4.0]