Categoria: Estudis i projectes

Avaluació de la taxa de detecció incidental de càncer de pell

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Dermatologia de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han publicat un estudi prospectiu a un servei hospitalari sobre l'avaluació de la taxa de detecció incidental de càncer de pell.

Aina Vila Payeras, Carolina Domínguez, Amador Solà, Cristina Nadal i Rosa Taberner, dermatòlogues de l'Hospital Universitari Son Llàtzer i investigadores de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Evaluación de la tasa de detección incidental de cáncer cutáneo: estudio prospectivo en un servicio hospitalario" a la revista Actas Dermo-Sifiliográficas.

El càncer de pell és un motiu freqüent de derivació a dermatologia, però també pot ser una troballa incidental durant l'exploració per altre motiu de consulta. L'objectiu de l'estudi va ser comparar les característiques de les lesions diagnosticades d'un càncer cutani de forma incidental i comparar-les amb aquelles que constituien un motiu de derivació en pacients diagnosticats de càncer de pell (carcinoma espinocel·lular, carcinoma basocel·lular i melanoma) durant un any en una consulta de dermatologia.

Referència de l'article
Vila-Payeras A, Domínguez C, Solà A, Nadal C, Taberner R. Evaluación de la tasa de detección incidental de cáncer cutáneo: estudio prospectivo en un servicio hospitalario. Actas Dermosifiliogr. 5 maig 2020. doi: 10.1016/j.ad.2020.04.006. PubMed PMID: 32401722.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Rosa Taberner]